duminică, 8 mai 2011

Calculatoarele second hand: afacere sau bani irositi?

Din ce în ce mai des m-am lovit pe net de diverse site-uri care vând calculatoare second hand "de firmă" la nişte preţuri absolut decente; cum printre activităţile mele se numară şi consultanţa IT am ajuns să mă întreb:  pentru firme, unde sunt necesare configuratii "office" ce este recomandabil, un calculator second hand fujitsu siemsens, hp, dell, acer cu licenta Refurbisher Windows XP/Vista/7 sau un calculator nou chinezarie ?

Avantajele calculatoarelor second hand:
  1. un calculator de firma ruleaza mult mai bine si mai stabil decat unul no name datorita testelor de calitate care trebuie sa le treaca
  2. pe site-ul producatorului poti gasi suport foarte detaliat si soft-uri ajutatoare care fac dintr-o reinstalare de sistem o "joaca de copii"
  3. fiabilitatea componentelor
  4. calculatoarele second hand beneficiaza si ele de garantie
  5. licenta Windows Refurbisher este mult mai ieftina decat una noua
  6. licenta Windows Refurbisher iti aduce cu sine si posibilitatea de a face toate actualizarile online imediat ce apar cat si posibilitatea instalarii Microsoft Security Essentials (antivirus gratuit pentru necunoscatori);
  7. in cazul service-ului POST garantie, vanzatorul va oferi o solutie ieftina si rapida
Dezavantajele calculatoarelor second hand:
  1. ideea ca achizitionezi un produs second hand pentru unii poate fi deranjanta
  2. garantia calculatoarelor second-hand variaza intre 6luni-1an, pe cand la calculatoarele noi poate ajunge si la 3 ani
Acestea fiind spuse eu sunt de parere ca, calculatoarele second hand reprezinta o alternativa foarte eficienta la calculatoarele noi. Voi ce ziceti ?

Niciun comentariu: